12 C
Skopje, MK
четврток, февруари 27, 2020

Слаѓан Пенев: Од неразвиени до „паметни“ региони

Пишува: Слаѓан Пенев Доколку во следните дваесеттина години не се случи некоја природна или неприродна катастрофа, Македонија некаде околу 2040-та година ќе има помеѓу 1.8...

Треновски: Економски предизвици – „Старо вино во нови шишиња“?

Пишува: Борче Треновски Извештаите за клучните економски „жешки“ теми на дел од меѓународните институции – ММФ, Светска банка, Извештајот на ЕУ за Македонија, рејтинг агенциите...

Арифи: Време е за вистинска правда!

Беса Арифи Веќе неколку години со ред, Република Македонија добива детални извештаи од Европската комисија, со препораки што јасно кажуваат во која насока треба да...

Нацев: Земјишна политика

Пишува: Александар Нацев За среќа, никој не побара од мене приоритетите за реформи во земјоделството да ги подредам од 1 до 10. Од моја перспектива,...

Литовски: Каде, левицо?

Пишува: Александар Литовски Кон каде се движиме и како по политичката победа на левицата во Македонија? Ваквите прашања воопшто не се чудни, оти и пред три...

Останете поврзани

0ФановиLike
21следбенициСледи
5претплатнициПретплати се
- Advertisement -

Нови објави

Ристеска: Предизвиците на новата Влада на РМ во секторот енергетика

Соња Ристеска По смената на власта по 11 години владеење на коалициите предводени од ВМРО-ДПМНЕ, секторот енергетика е еден од оние каде што се потребни...

Трпевска: Скица за нова медиумска политика

Пишува: Снежана Трпевска На 20 ноември 2017 г. конечно беше организирана јавна дебата за Предлог-законот за измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги,...

Слаѓан Пенев: Од неразвиени до „паметни“ региони

Пишува: Слаѓан Пенев Доколку во следните дваесеттина години не се случи некоја природна или неприродна катастрофа, Македонија некаде околу 2040-та година ќе има помеѓу 1.8...